h

WMO participatieronde

25 augustus 2006

WMO participatieronde

De WMO komt steeds dichterbij. Een verplicht onderdeel in het traject is een participatieronde, waar naar de eisen en wensen van de burger wordt geluisterd. Deze week zijn er drie avonden georganiseerd. Gisteren ben ik naar de bijeenkomst geweest. Ik ben als raadslid namelijk een groot voorstander van het horen van de burgers en ik was erg benieuwd hoe de opzet van de avond zou zijn.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik best onder de indruk ben van de avond. Zowel de opzet van de avond als de opkomst. Er waren zo'n 60 mensen aanwezig. En als ik de organisatrice mag geloven was de opkomst van de vorige twee avonden nog groter.

De avond begon met een aantal sketches. Deze gaven een aantal situaties weer die bij de meeste aanwezigen zeer bekend zijn. Daarna is de wethouder geinterviewd, waarna het aanwezige publiek vragen mocht stellen. Daarna werden er negen groepjes gevormd waarin men op specifieke onderwerpen met elkaar kon praten en aanvullende informatie van een ambtenaar kon krijgen.

WMO bijeenkomst 2B Home, Dorp
Een van de negen gevormde groepjes met elkaar in gesprek

Ik zeg eerlijk. Ik had niet zo'n hoge verwachting van de avond. Maar ik moet zeggen dat de gemeente mij heeft verbaasd. De avond was goed georganiseerd.

Daniel Westhoek
Fractievoorzitter

U bent hier