h

weggeebd activisme

22 augustus 2006

weggeebd activisme

Begin dit jaar leek het een keer de goede kant op te gaan. De gehele raad stond actie te voeren op de Mandelabrug om de sneltrein te behouden. Maar meer dan op de Mandelabrug staan is er niet gebeurd. Zonder daarna er ook nog maar iets over te zeggen stemt de meerderheid van de gemeenteraad gewoon in met de plannen van de NS.

De nieuwe dienstregeling had voor de gemeente Zoetermeer niet slechter kunnen uitvallen. 'S avonds na 20:00 en in het weekeind zal er nog maar twee keer per uur een trein naar Gouda gaan. Dit is gewoon de helft minder dan dat dat nu is. En de NS beweerd dan nog dat de service voor de gemeente Zoetermeer erop vooruit gaat.

Zoetermeer, een top 20 gemeente, heeft niet eens een eigen sneltrein/intercity. Maar ook nog niet eens een volwaardige verbinding naar Utrecht. Ik begrijp niet dat het activisme van deze gemeenteraad zo snel weer is weggeebd. Jammer!

Nu de hoop maar vestigen op de Tweede Kamer. Want daar zijn ze gelukkig een stuk kritischer op de nieuwe dienstregeling van de NS. Dus wie weet wordt de situatie voor de gemeente Zoetermeer nog wat gunstiger!

Daniel Westhoek
Fractievoorzitter

U bent hier