h

Wat je nooit hoort...

28 augustus 2006

Wat je nooit hoort...

Als politiek geinteresseerde volg je natuurlijk ook het buitenlandse nieuws. Vooral de situatie in het Midden-Oosten is weinig vrolijk. Het word de SP wel eens verweten uitsluitend partij te trekken voor de Palestijnen en Libanezen ( of nog erger Hamas en Hezbollah ).

Dit is naar mening nogal een 'if you are not with us , you are against us ' (citaat Bush) mening. De SP is faliekant tegen elk geweld wat gebruikt wordt en zeker als het tegen burgers is gericht. Vertel dat helaas maar eens daar. Het enige wat zeker is is dat alle groepen nog een hele tijd met elkaar op moeten schieten ( in tegenstelling tot schieten op hopelijk ). Zelf moet ik van zowel het Isrealische regime als van Hamas/ Hezbollah niets hebben. Het is de bevolking die tussen al het extremisme probeert te overleven die sympathie verdient. Goed te weten ( maar wat je nooit hoort ) is dat zowel de meeste israeliers als palestijnen als libanezen absoluut tegen oorlog voeren zijn.

Helaas is de media over de hele linie gezien absoluut eenzijdig qua berichtgeving. Hier in Nederland horen we gelukkig veel meer dan in diverse andere landen die nog een eentoniger mediabeeld krijgen voorgeschoteld. In Nederland zijn er tenminste nog felle discussies met voor- en tegenstanders. Wat je nooit ziet is echter een mooi objectief beeld, maar dat was toch al wishfull-thinking.

Deze korte documentaire wil ik echter niet onthouden. Wederom niet objectief, maar het geeft een beeld waarom veel mensen zo hard naar Isreal kijken. Het is een productie van 'If Americans Knew' , een site die volgens de makers de andere kant van het beeld geven. Voor de andere kant van de medaille wijs ik naar de immer 'objectieve' nieuwsbronnen als CNN en Fox Nieuws

Bas Schuiling

U bent hier