h

Kiezen of een dubbelfunctie?

23 augustus 2006

Kiezen of een dubbelfunctie?

Vandaag is op het nieuws te horen dat Hilbrand Nawijn en Gerard van As hoogstwaarschijnlijk samen een partij gaan starten en mee gaan doen met de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2006. Dat Hilbrand Nawijn met Gerard van As samen wil werken na zijn uitingen in de pers aan het adres van Mat Herben verbaast mij. Maar ze zijn blijkbaar allebei nog van de "oude LPF" stempel.

Dat dhr. Nawijn mee zou doen aan de Tweede Kamerverkiezingen was te verwachten. Maar toch blijft dat mij verbazen. Dhr. Nawijn is nu al Tweede Kamerlid en gemeenteraadslid. In deze tijd heb ik dhr. Nawijn alleen gezien tijdens raadsvergaderingen. Naar commissievergaderingen komt dhr. Nawijn niet. Hetgeen soms wel vervelend is als een commissievergadering eens dunnetjes wordt overgedaan tijdens een raadsvergadering, door gebrek aan informatie.

Zelf ben ik van mening dat een combinatie van Tweede Kamerlid en gemeenteraadslid niet werkt. Indien dhr. Nawijn gekozen wordt tot Tweede Kamerlid zou ik het niet meer dan logisch vinden dat hij zijn functie als raadslid neerlegt en iemand anders van de Lijst Hilbrand Nawijn op zijn zetel zet. Dan kan je zowel op gemeentelijk niveau als op landelijk niveau dingen bereiken. Want zeg nou zelf, alles maar half doen werkt niet! Dus het wordt of kiezen of een dubbelfunctie behouden.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hebben veel mensen op de Lijst Hilbrand Nawijn, en indirect op dhr. Nawijn zelf, gestemd. Het feit dat dhr. Nawijn zich nu verkiesbaar stelt als Tweede Kamerlid is in mijn ogen kiezersbedrog. Als dhr. Nawijn er vervolgens vaak niet is tijdens commissievergaderingen, kan hij in mijn ogen de mensen die op hem hebben gestemd ook niet voldoende vertegenwoordigen.

Daniel Westhoek
Fractievoorzitter

U bent hier