h

Verloop formatie

19 maart 2006

Verloop formatie

Zoals ik al eerder heb gemeld bestaat er al een soort van coalitie tussen de PvdA, VVD en D66. Deze hebben al de meerderheid in de raad, maar willen eigenlijk een wat breedere meerderheid, zodat het bestuur van de stad wat stabieler is. Daarom zijn de Lijst Hilbrand Nawijn, SP, CDA en ChristenUnie/SGP uitgenodigd voor een gesprek met de PvdA, VVD en D66. De SP is afgelopen vrijdag op gesprek geweest bij de PvdA, VVD en D66.

Tijdens het gesprek zijn de grootste programmatische verschillen met elkaar besproken. Als tweede is besproken hoe wij ons zullen richten op het beleid en hoe wij dit koppelen aan de raad. Als laatste zijn de eventuele wethouderskandidaten besproken. Het was een goed gesprek. Voor alle aanwezige partijen is er wat meer duidelijkheid over de punten waarop we verschillen.

Aanstaande dinsdag zal de formateur bekend maken of er nog een vierde partij zal deelnemen aan de coalitie. Na de tijd zal er worden begonnen met het vormen van een college. Er moet een collegeprogramma komen en natuurlijk een aantal wethouders. Dit alles moet gereed zijn op 20 april. Dit is het streven van de formateur. Op dit datum zal het college worden gepresenteerd en zal het collegeprogramma worden gepresenteerd.

Daniel Westhoek

U bent hier