h

Totstandkoming collegeprogramma

19 maart 2006

Totstandkoming collegeprogramma

Het doel van de formateur is om een zo breed mogelijk gedragen collegeprogramma op te stellen. Dit om ervoor te zorgen dat (hopelijk) de hele raad achter het programma zal staan. Natuurlijk zal dat nooit haalbaar kunnen zijn. Maar als iedere partij iets terug ziet uit zijn/haar programma dan is dat natuurlijk altijd goed. Daarom heeft de formateur aan alle partijen gevraagd deel te nemen aan een soort "werkgroepjes". Iedere werkgroep krijgt een speerpunt van het collegeprogramma. Binnen de werkgroep zal er gediscussieerd worden hoe het onderwerp het beste geformuleerd kan worden in het collegeprogramma. Iedere werkgroep formuleert een aanbeveling voor het college voor het programma.

Ik ben zeer positief over deze manier van werken. Zo zijn alle partijen betrokken bij het voren van een goed collegeprogramma. En ik ben het geheel met de formateur eens dat zo wel de kans bestaat dat het collegeprogramma breder gedragen wordt.

De SP zal in de volgende vier werkgroepen deelnemen:

  • Leefbare wijken
  • Veiligheid
  • Wonen
  • Gemeentelijke dienstverlening

De werkgroepen komen maandag 20 maart bijeen. Uiterlijk vrijdag 25 maart moeten de werkgroepen een advies bij de griffie hebben ingeleverd.

Daniel Westhoek

U bent hier