h

Reactie op uitslag

8 maart 2006

Reactie op uitslag

Zo, na een enorm gezellige verkiezingscampagne en gisteren de verkiezingsavond is dan hier mijn reactie op de verkiezingsuitslag.

Het aantal zetels dat iedereen partij heeft gehaald ging op lijstnummer. Dus eerst lijst 1 (VVD), daarna lijst 2 (D66), etc., etc. Bij de VVD begon het aftellen. Twee zetels minder. Daarna D66, drie zetels minder. Lijst 3, SP, twee zetels. Toen werd al duidelijk dat de PvdA groter zou worden. Ook de Lijst Hilbrand Nawijn zou best nog wel eens een paar zetels kunnen gaan halen. Eerst de uitslag van de PvdA, maar lieftst 10 zetels. Vier zetels erbij. Dat hebben ze zeer goed gedaan, maar was te verwachten gezien de landelijke trend. En daarna de Lijst Hilbrand Nawijn, 5 zetels. Duidelijk dat toch een aantal Zoetermeerders aangeeft verandering te willen. Ik hoop dat die veranderingen er de komende vier jaar ook komen.

De SP heeft dus de komende vier jaar vijf zetels. Een mooi aantal om de komende vier jaar te zorgen dat Zoetermeer een betere stad zal worden. Even een aantal feitjes:
1. De SP is de vierde partij in Zoetermeer!
2. De SP is groter dan de regeringspartijen CDA en D66!
3. Zetels zijn een middel voor de SP niet het doel, het aantal vrijwilligers binnen de SP is van belang. Want op straat zijn geen zetels te verdelen, daar mag iedereen zijn! En op straat zal de SP ook de komende vier jaar weer zijn!

Nu beginnen de College onderhandelingen. De SP gaat er met volle moed in. Als wij op een aantal belangrijke punten een goed akkoord kunnen sluiten en de rest van ons programma wordt niet al te veel aangetast zullen wij ook onze verantwoordelijkheid nemen. Maar dat zal de komende paar dagen gaan blijken.

Heeft u zaken waarvan u graag ziet dat de SP fractie zich de komende tijd mee bezig zal gaan houden, neem dan gerust contact met ons op.

Daniel Westhoek
Voorzitter SP Zoetermeer

U bent hier