h

Minister Zalm in Zoetermeer

2 maart 2006

Minister Zalm in Zoetermeer

Zalm met Euro

Afgelopen dinsdagavond organiseerde de VVD een avond met als gast minister Zalm. Nou, als ministers komen vind ik het altijd wel interessant. Voordat de minister aan het woord mocht komen ging lijsttrekker van de VVD, Patrick van Domburg in "debat" met de lijsttrekker van Leefbaar Zoetermeer, Jochem den Dulk. Daarna mocht de minister aan het woord komen. Eerst een peptalk van de minister dat het allemaal weer zeer goed gaat met Nederland. De werkgelegenheid stijgt, de koopkracht stijgt en natuurlijk de OZB die deels is afgeschaft! Daarna vragen uit het publiek. Alle vragen hadden betrekking op de OZB en (hoge) belastingen.

Wat er opviel is dat zowel de minister als de VVD in het algemeen zeer veel spreken over cijfertjes en feitjes uit onderzoeken. Er wordt zo op het eerste gezicht niet gesproken over mensen. En daar gaat de politiek toch uiteindelijk over?

Ik mocht als laatste ook nog een vraag stellen aan de minister:
"Zoals vele VVD-ers al hebben opgemerkt is de lijsttrekker van de SP vanavond niet in zijn pak. Dat klopt, want hij wil graag een vraag aan de minister stellen, maar deze keer niet uit functie van de SP, maar als student politicologie. De uitgleider die de minister anderhalve week heeft gemaakt inzake de OZB. Was dit toch niet een verkapte verkiezingsstunt? De minister kan wel een deukje oplopen, omdat hij erg geliefd is bij het bedrijfsleven dus niets te vrezen heeft na zijn politieke cariere. De OZB leeft niet echt onder de mensen, maar na de uitspraak van de minister heeft iedereen het over de OZB."

De minister reageerde:
"Je hebt de complottheorie en de chaostheorie. In dit geval was de chaostheorie van toepassing."

Dus volgens de minister is dat niet het geval. Hij heeft mij met dit antwoord echter niet overtuigd!

Ik heb overigens begrepen dat mijn vraag te horen was in een radioprogramma van Radio 1. Heb ik net als bij de vorige VVD bijeenkomst toch weer de pers weten te halen. En dat als socialist tussen al de liberalen!

Daniel Westhoek

U bent hier