h

Torens vijverhoek afgeblazen

9 februari 2006

Torens vijverhoek afgeblazen

Goed nieuws voor de bewoners van de Driemanspolder. Na de bewonersbijeenkomst van afgelopen maandag heeft het gemeentebestuur in al haar wijsheid besloten gn woontorens midden in winkelcentrum 'De Vijverhoek' neer te zetten, maar met de bewoners te gaan overleggen hoe de wijk opgeknapt moet worden.

Dat is iets wat wij al vanaf het begin van dit debacle hebben verklaard. Praat eerst met de bewoners, vraag hun mening en indien zij massaal tegen blijken te gaan ga dan iets anders doen.

En zij waren massaal tegen. Dat bleek ook al uit de door ons gehouden enquete, dus geen verrassing. Afgelopen maandag waren er zeker een paar honderd mensen aanwezig om hun mening kenbaar te maken. Een drietal bewoners hadden zelf een presentatie in elkaar gezet om alle argumenten nogmaals op een rijtje te zetten.

Woontorens op schaal
Tekening op schaal. Links een woning in driemanspolder, rechts Dunantstraat 6-hoog. Het blauwe gedeelte is huidige Hoogvliet, het rode gedeelte wat er bij moet komen. De woontorens dienden ter financiring. Met dank aan de Heer Bieshaar voor het plaatje.

In het kort: het past niet in de wijk, de rest van het winkelcentrum zou niet opgeknapt worden en het gebrek aan voorzieningen blijft bestaan. Zoals een pinautomaat, postkantoor en andere voorzieningen die op wijkniveau zouden moeten bestaan. Ook dat heeft de SP in haar programma staan.

Ik hoop dat ook na de verkiezingen de politiek nog oren heeft voor de bewoners. Als het aan ons ligt wel!

Bas Schuiling

U bent hier