h

Politiek speeddaten in de bibliotheek

17 februari 2006

Politiek speeddaten in de bibliotheek

Gisteren wezen politiek speeddaten in de hoofdbibliotheek in het Stadshart. Dit was georganiseerd door het JIP, JBZ en de Bibliotheek Zoetermeer. Het werkt als volgt: elke 'ronde' wordt ingeleid door een rapper die het thema inleid. Verschillende thema's kwamen langs zoals milieu, jongeren, huisvesting, onderwijs en nog een aantal. Vervolgens komt er een groep jongeren in een roulatiesysteem langs de verschillende partijen en daar praat je een minuut of acht mee. Best leuk en spannend dus!

Speeddaten in de Bibliotheek

Zo ben ik ook in discussie gegaan met verschillende jongeren. Sommigen hebben duidelijk voor ogen wat ze willen en anderen hadden dat wat minder ( of dachten: laat die jongen maar praten wellicht). Een aantal kwamen ook met behoorlijk scherpe vragen. Zo vroeg iemand aan mij hoe het toch kan dat er van alles gebeurt in de gemeente, maar iedereen maar eens in de vier jaar mag stemmen. En dat dan ineens wl alle politici op straat zijn te vinden. Goed punt!

Wat ik ook veel heb uitgelegd is hoe de SP dingen voor elkaar kan krijgen en hoe jongeren iets voor kunnen krijgen. Ik had weinig zin om met de kudde mee te lopen, wensen aan te horen en vervolgens 'ja' en 'gaan we doen' te beloven zonder dat het ooit gebeurt. Dat zie je in verkiezingstijd helaas te veel. Ik denk dat je ook dan kritisch en eerlijk moet zijn juist!

Wat ik wel vertel is actief worden! Niet wachten totdat iemand eens wat komt vragen maar zelf er voor gaan. Samen met ons bijvoorbeeld! Enthousiaste jongeren die een goed idee hebben wat de gemeente wel moet doen zijn natuurlijk altijd van harte welkom!

Bas Schuiling

U bent hier