h

Vieze voeten door poster plakken

18 januari 2006

Vieze voeten door poster plakken

Gisteren tijdens de vergadering van de politieke begeleidingscommissie (vergadering van politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen) kwamen de plakborden ter discussie. Wat standaard vragen zoals: wanneer worden de borden geplaatst? Waar komen de borden te staan? Hoe treed de gemeente op tegen commercile plakkers? Maar er waren meer vragen...

En dan de wat belangrijkere vraag waar iedereen dan meteen ook naar de SP kijkt: Houden we het plakken een beetje netjes en gaan we elkaar niet iedere keer overplakken? Anders moeten we zo vaak weer opnieuw plakken. Ja, veronderstel dat je moe wordt tijdens het campagne voeren. Er moet wel iets gedaan worden om weer zo'n mooie stoel in de gemeenteraad te verdienen. Overigens is de SP tijdens de Europese verkiezingen niet begonnen met het overpakken. Naar mijn weten was dat de PvdA die ermee begonnen was!

Nog een belangrijke vraag: Kan de gemeente iets doen aan het modder bij de borden? Een vraag die door meerdere partijen ondersteunt werd. Wat zou de gemeente dan moeten doen? Een rode loper neer leggen? Kom op mensen, trek een stel oude kleren aan en een paar laarzen en plakken met die hap. Een beetje gevecht tegen de elementen der aarde kan geen kwaad! De verkiezingswinst komt nu eenmaal niet aanwaaien!

Zo zie je maar weer waar een groot deel van jullie gemeentebestuur zich druk over maakt. Vieze voeten tijdens het plakken van de verkiezingsposters!

Daniel Westhoek

U bent hier