h

Nog een beetje inzicht in de keuken van de SP Zoetermeer

13 januari 2006

Nog een beetje inzicht in de keuken van de SP Zoetermeer

Ik dacht, laat ik weer eens op het weblog plaatsen wat ik vandaag zoal gedaan heb voor de SP. Ik had een vrije dag. Even niet leren voor de tentamens en weer even orde op zaken stellen voor wat betreft mijn administratie van de SP.

Vanochtend heb ik mijn persoonlijke weblog eerst weer bijgewerkt, en daarna ons gezamenlijke weblog (deze dus). Voor dit laatste had ik waarschijnlijk even wat te weinig tijd, want ik kreeg een tweetal uur laten van mijn webmaster te horen dat ik wat taalfouten in mijn stukje had laten staan. Ach ja, kan gebeuren. Ben ik toch blij dat ik een oplettende webmaster heb!

De rest van de middag was even SP vrij. Om 19:00 begon de SP avond. Ik was op ons partijkantoor aan de Lippe Biesterfeldstraat aanwezig, omdat ik van alle 28 kandidaten op de kieslijst hun handtekening nodig had. Dit lijkt simpel, maar er moet wel even 28 man gemobiliseerd worden. Nu is dit aantal niet helemaal waar, want ik had al van een aantal personen hun handtekening, maar alles is meegevallen. Ik mis nu nog een tweetal handtekeningen en dan is alles rond. Goed, niet iedereen komt om 19:00 dus je wilt je tijd toch nuttig indelen. Aangezien onze verkiezingskrant straks verspreid moet worden en hier mensen voor nodig zijn, heb ik de telefoon gepakt en weer wat mensen gebeld met de vraag of hij/zij zou willen helpen met het verspreiden van de verkiezingskrant.

Ik ben tot ca. 22:00 op het partijkantoor gebleven. Daarna ben ik naar huis gegaan en heb mijn PC aangezet. De digitale post kwam weer met postzakken de bus binnen. Om precies te zijn 15 berichten van de SP sinds vanmiddag 14:00. Deze heb ik allemaal netjes beantwoord. Daarna heb ik instructies gemaild (of postklaar gemaakt voor de personen die geen e-mail hebben) naar de mensen die ik vanavond heb gesproken om de verkiezingskrant te gaan verspreiden.

Hierna heb ik een overzicht gemaakt van alle activiteiten die er rond de verkiezingen plaatsvinden. En dit was tot mijn grote schrik nog een hele lijst. Ik vind het ook niet gek dat al verschillende leden hebben gevraagd of er een dergelijk overzicht is. Dus ik denk wel dat men blij is met het overzicht dat ik gemaakt heb. Ik ben er in ieder geval wel blij mee!

Daarna heb ik op organisatorisch gebied nog het een en ander gedaan. Het komt er op neer dat ik nog een aantal mensen heb gevraagd iets voor mij te doen en ik heb zelf aan een aantal mensen de status van lopende taken na gevraagd. En inmiddels is het 00:46 en heb ik al mijn taken voltooid die ik vandaag (nou ja, eigenlijk gisteren) had willen doen.

Om een kleine inzicht te geven in de correspondentie die ik vandaag heb gehad (van de SP):
Ik heb maar liefst 32 e-mails verzonden.
Ik heb 12 telefoontjes gepleegd.
Ik ben zelf 6 maal gebeld.
En ik heb een viertal post-pakketjes de deur uit gedaan.

Hieruit mag ik toch wel concluderen dat het weer een productieve dag is geweest!

Daniel Westhoek

U bent hier