h

Boos op de NS

26 januari 2006

Boos op de NS

Heel Zoetermeer is boos op de NS lijkt het wel. En terecht. Zoals al eerder geschreven is het schrappen van de sneltrein naar Zoetermeer kolder.

Woensdag heeft de hele raad actie gevoerd. De SP was er uiteraard ook bij. Uit de mond van raadskandidiaat Jan Sekuur opgetekend:

Woensdagavond 25 januari heeft een aantal SP-ers deelgenomen aan de actie tegen de plannen van de NS om in de toekomst geen sneltreinen in Zoetermeer te laten stoppen. Dit was een zeer geslaagde actie, waar alle raadsfracties aan deelnamen. De reizigers konden bijna niet wachten om n van de 2500 kaartjes, die wij uitgedeeld hadden, tegen die plannen van de NS in te vullen. Na afloop een bakje koffie te hebben gedronken, gingen wij voldaan naar huis.

Maar niet alleen aan de kant van reizigers is men boos op dit plan. Ook het personeel dat de toorn van de reiziger regelmatig te verduren krijgt bij geblunder van de NS is niet positief. Vanochtend kreeg ik volgende e-mail in mijn mailbus:

Beste mensen. Het heeft mij verbaasd de sneltrein niet meer te doen stoppen te Zoetermeer. Zelf constateer ik dat het steeds drukker wordt met in- en uitstappen. Meestal gaan we pas controleren na Zoetermeer (richting Gouda) omdat het dan pas echt druk is. Afwisselend stoppen Zoetermeer / Gouda is geen optie, de trein wordt te Gouda gecombineerd met het Rotterdamse treindeel. Het is gewoon strikt noodzakelijk dat er in Zoetermeer gestopt wordt. Waarschijnlijk is het een financieel verhaal. Sterk hoop ik dat de reizigers niet in de steek worden gelaten. De komende tijd worden ze dat al d.m.v. het werken op de stadslijn. Wij wensen u veel sterkte met deze kwestie. Ik heb wel veel vertrouwen in de SP (zeker in Zoetermeer) - Een Hoofdconducteur bij de NS

Met dank voor de complimenten natuurlijk. De ogen zijn nu op het management van de NS gericht. Andere voorstanders zijn simpelweg niet te vinden.

Bas Schuiling

U bent hier