h

De antwoorden over voorgenomen sloop 23 sociale huurwoningen zijn binnen!.

19 augustus 2020

De antwoorden over voorgenomen sloop 23 sociale huurwoningen zijn binnen!.

Foto: Mehmet Karahan

In april heeft SP Zoetermeer vragen gesteld aan het college over de voorgenomen sloop van 23 sociale huurwoningen in Meerzicht. Na herhaaldelijk informeren is de beantwoording eindelijk op 14 augustus binnen gekomen. Om de een of andere reden liet de beantwoording door het college lang op zich wachten. In de bijlage hieronder staan de vragen met daaronder de beantwoording.

Eind maart hebben een aantal huurders met de SP contact opgenomen over de voorgenomen sloop van 23 tweekamerwoningen in de wijk Meerzicht in de Landenbuurt. De huurders hadden een brief ontvangen van woningcorporatie De Goede Woning met de mededeling dat hun woning in 2021 waarschijnlijk gesloopt zouden worden. De concept plannen waren al ingediend bij de gemeente.

Begin juli is er een openluchtvergadering georganiseerd waar een actie comité is opgericht. Het comité van bewoners en omwonenden is al een keer bij elkaar geweest en maandag 24 augustus is er weer een bijeenkomst om de ideeën en plannen definitiever te maken. De antwoorden worden dan ook besproken.

U bent hier