h

Minder kinderen halen hun zwemdiploma A

6 juli 2015

Minder kinderen halen hun zwemdiploma A

Op donderdag 25 juni las de SP op de nieuws-site nu.nl het artikel getiteld: "Minder kinderen halen hun zwemdiploma A". In het artikel wordt aangegeven dat steeds minder kinderen een zwemdiploma halen, in het afgelopen jaar zelfs maar 92%. Als oorzaak worden de crisis en het afnemen van schoolzwemlessen genoemd.

De SP is erg geschrokken van dit bericht. Volgens de partij is kunnen zwemmen in Nederland een vaardigheid die van levensbelang is, er is immers overal water. Om helder te krijgen hoe de situatie in Zoetermeer is en om te kunnen toetsen of maatregelen noodzakelijk zijn stelt de SP schriftelijke vragen aan het college.

Daniël Westhoek, Fractievoorzitter: "In Nederland groeien kinderen op met water. Zelf ben ik als kind ook wel eens in het water gevallen, maar dat gaf niet want ik kon zwemmen, niemand hoefde zich zorgen te maken. Tegenwoordig zie ik nog steeds veel kinderen spelen in mijn waterrijke buurt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom moet ieder kind kunnen zwemmen."

Ook willen we van het college weten hoeveel Zoetermeerders er in gevaar zijn gekomen doordat zij niet kunnen zwemmen en wat het college doet om er voor te zorgen dat iedereen in onze stad kan zwemmen, ook mensne die geen geld hebben om lessen te betalen.

U bent hier