h

Wethouder heeft geen grip op zorgaanbieders

11 juni 2008

Wethouder heeft geen grip op zorgaanbieders

Tijdens de raadsommissie Samenleving van dinsdag 10 juni 2008 heeft de wethouder aangegeven weinig grip te hebben op de zorgaanbieders voor de thuiszorg. Uit de kwartaalrapportage van de voortgang van de WMO blijkt dat veel van de gecontracteerde zorgaanbieders niet of niet tijdig de door de gemeente gevraagde informatie verstrekken. Hierbij gaat het over het aantal klachten dat de zorgaanbieders ontvangen, over de geleverde zorguren en de jaarrekening.

Uit navraag blijkt dat de wethouder weinig grip heeft op de zorgaanbieders. De wethouder beschikt niet over voldoende middelen om de zorgaanbieders te dwingen de gevraagde gegevens (op tijd) aan te leveren. Hiermee is een vermoeden dat de SP al langer heeft bevestigd.

Daniël WesthoekDaniël Westhoek: "Wij hadden als fractie al eerder het vermoeden dat de wethouder te weinig grip had op de zorgaanbeiders. Dit was eigenlijk al duidelijk toen de problemen speelde van het niet kunnen voldoen aan de zorgvraag. De wethouder heeft aangegeven hier te weinig middelen voor te hebben, omdat deze niet zijn opgenomen in de contracten met de zorgaanbieders. Moge dit een wijze les voor de toekomst zijn!".

U bent hier