h

Mijn werkzaamheden binnen de SP

21 juli 2011

Mijn werkzaamheden binnen de SP

Al menig keer is mij gevraagd wat ik eigenlijk doe binnen de SP behalve dat ik commissielid ben. Ik ondersteun de raadsleden bij hun werkzaamheden en verricht veel voorbereidend werk hiervoor. Dat werk houdt o.a in dat ik via google en internet onderzoek doe naar bepaalde zaken die binnen deze gemeente spelen en dat ik werkbezoeken afleg en sinds kort ook hier en daar een dagje meeloop in delen van organisaties om meer inzicht hierin te krijgen. Ook over wat er landelijke speelt probeer ik mij goed op de hoogte te houden en zo nu en dan woon ik ook vergaderingen bij van de tweede kamer, wel op de publieke tribune natuurlijk. Hier hoor ik vaak belangrijke zaken die hun dienst weer kunnen doen binnen ons gemeentelijke raadswerk.

Verder ondersteun ik het bestuur, maak ik vaak de notulen tijdens de bestuur/fractievergaderingen en help ik mee bij het organiseren en uitvoeren van allerlei acties en activiteiten. Je ziet mij, behalve dat ik in mijn vrije tijd lekker door de stad en de omliggende parken fiets, en behalve in de gemeenteraadszaal, dus ook aan een tafeltje bij de DSW zitten met een stapel handschoenen voor onze handtekeningen-actie of voor de poort van een bedrijf of bij de stations staan, samen met mijn kameraden van de SP, om folders of kranten uit te delen. Maar als het nodig is ga ik ook huis aan huis folders verspreiden.

Verder heb ik dagen dat mijn mailbox vol zit en mijn telefoon roodgloeiend staat omdat mensen mij ook benaderen als zij hulp nodig hebben bij bepaalde zaken en als dat binnen mijn vermogen ligt help ik hier natuurlijk bij of ik verwijs ze naar iemand van de fractie of het bestuur die hier meer verstand van heeft of naar bepaalde instanties die hen kunnen helpen.

Mijn SP werk kan soms erg veel tijd kosten maar ik doe het met veel liefde en passie. Om mijn kennis van zowel de politiek als al het andere waar de SP voor staat te vergroten volg ik regelmatig ook allerlei cursussen. Net als alle raadsleden en commissie leden krijg ik alleen een onkostenvergoeding en doe ik mee aan de afdrachtsregeling wat ik een goede regeling vind omdat deze er voor zorgt dat alleen gemotiveerde mensen dit werk bij ons gaan doen en het dan ook met hun hart doen want verdienen doen wij er niet mee. Ik vind het ook niet meer dan logisch, want de andere leden die zich vaak even actief inzetten als ik krijgen hier helemaal niets voor en doen het puur op vrijwillige basis. Ik weet dat sommige mensen hier raar naar kijken maar wij doen het allemaal vanuit ons hart en voor een beter Zoetermeer en uiteindelijk Nederland. De SP afdeling in Zoetermeer is net n grote familie, samen werken wij hard om van Zoetermeer een fijne stad voor iedereen te maken en niet alleen voor mensen met een dikke beurs.

U bent hier