h

Een verhelderend werkbezoek bij Fourstar

2 december 2010

Een verhelderend werkbezoek bij Fourstar

Na het Begrotingsdebat sloegen vier partijen de handen ineen. LHN, Groen Links, de SP en de ChristenUnie-SGP vonden dat de langdurige klachten over Fourstar nu eens echt opgelost moesten worden. De toezegging van wethouder Haan om in maart met een memo te komen over de bevindingen van zijn onderzoek juichen we toe, maar de vele vragen die we nog hadden wilden we graag al beantwoord zien. Vandaar een werkbezoek vanmiddag aan Fourstar en een openhartig en constructief gesprek met de directeur.

De twee grootste problemen zijn, sinds de start in 2008, de klachten over de bejegening die een deel van de werknemers ervaren en het feit dat een aantal werknemers klaagt over de slechte begeleiding naar een reguliere baan.

Het was een gesprek met een terugblik over de start van Fourstar in 2008 en de problematiek van toen en wat er inmiddels veranderd is. Nog steeds is het doel dezelfde opdracht van de gemeente: uitstromen naar een regulier baan en wel zo snel mogelijk! En juist over dat contract van de gemeente met Fourstar hebben we gebrainstormd. Hoe kan het anders en beter. Het zijn twee werelden, die van een ondernemer en van de politiek. Maar beiden met dezelfde visie: hoe kom je tot een duurzame arbeidsinschakeling (collegeprogramma) waarbij je van mensen zonder baan weer werknemers maakt.

We hebben het ook gehad over hoe werknemers hun mening over hun werksituatie kunnen geven. Sommigen zijn door hun ervaringen zeer terughoudend, bang voor consequenties. En juist hun mening kan de sleutel zijn tot de noodzakelijke verandering.

We gaan verder met ons onderzoek. Wij wachten nog op antwoorden van ambtenaren.
Er zijn vragen beantwoord door de directeur van Fourstar, nog zaken uit te zoeken en er is nieuwe informatie waarover we samen nog eens moeten nadenken .

U hoort nog van ons.

Simone Buitendijk (SP), Ellen Willemsen (LHN), Jakobien Groeneveld (Groen Links) en Helen du Bois (ChristenUnie-SGP)

U bent hier