h

Armoede werkt niet

29 november 2010

Armoede werkt niet

Verslag van de manifestatie armoede werkt niet op 27 november in de brabanthallen in en Den Bosch.

Mensen, dit was een een kanjerbijeenkomt, er werden ongeveer 500 mensen verwacht maar en kwamen er minstens duizend meer. En wat een schitterende diversiteit aan mensen. Donkere mensen, lichte mensen, oosterse en westerse mensen, mensen met en zonder beperkingen, kortom eigenlijk van alles. En zo zou het eigenlijk altijd moeten zijn. Samen zij aan zij strijdend voor hetzelfde doel. En gestreden werd er.

1500 mensen voerden actie tegen de plannen van het kabinet Rutte om 30.000 banen te schrappen in de sociale werkvoorziening en tegen het inkomensverlies van mensen met een arbeidsbeperking. Emile Roemer: Dit kabinet pakt de bijstandsmoeder en alle mensen met lage inkomens door het sociaal minimum met tweeduizend euro te verlagen. Over mijn lijk, ik pas daarvoor.

PVDA was er ook, en dat is natuurlijk prachtig,want zoals ook Emile zei moeten we elkaar opzoeken en steunen op punten waar we wel hetzelfde over denken. Zo maken we een stevige vuist tegen dit rechtse kabinet die de gewone mens wil laten betalen voor het wangedrag van de banken.

Vincent Bijlo sloot de middag op bijzondere wijze af: 'Pas als alle vooroordelen de wereld uit zijn, pas dan kunnen we de sociale werkplaatsen afschaffen.'

Bekijk hier de uitgebreide reportage van deze geweldige dag.

U bent hier