h

SP werkgroep kritisch over begroting

11 november 2014

SP werkgroep kritisch over begroting

Op donderdag 6 november heeft Jan Huijgens namens de SP werkgroep Lansingerland in gesproken in de raad. Met namen over het armoedebeleid, de WMO, de thuiszorg, busdiensten in Bleiswijk en de inzet van vrijwilligers uit de bijstand. De SP is heel duidelijk: als iemand het vrijwillig doet is het geen probleem, maar anders moet iemand zeker het minimumloon ontvangen. Voor een coalitie die meer samenspraak wil met inwoners neemt deze coalitie vreemde beslissingen. Inwoners moeten vooral eerst zichzelf zien te redden en als dit echt niet lukt wordt de goedkoopste oplossing ingezet. 

Wij vragen de inwoners van Lansingerland ons dan ook te mailen als ze tegen problemen aan lopen. Dit kan naar info@sp-lansingerland.nl. Overleg met de inwoners van Lansingerland is een speerpunt van deze coalitie. In onze ogen zijn ze dan al verkeerd begonnen door een juridisch stuk in plaats van een beleidsstuk aan te bieden om op te reageren voor de WMO. In een beleidsstuk staan namelijk de beslissingen die de gemeenteraad neemt, zegt Jan Huijgens, en een juridische stuk is voor veel mensen onbegrijpelijk. 

Er zijn contracten aangegaan met 60 bedrijven omdat er zo keuze vrijheid zou zijn. Er wordt alleen wel gekeken naar wat het voordeligste is voor de gemeente, niet naar wat het beste is voor de persoon die de hulp nodig heeft. Er wordt vooral over preventie gepraat. Na het lezen van de begroting zijn wij er van overtuigd dat de gemeente niet naar de mensen kijkt maar naar het kostenplaatje. Alles staat in het teken van zelfredzaamheid, sociaal netwerk en zorg van de buren. 

Graag wil de SP werkgroep Lansingerland van de mensen in de bijstand horen of zij gedwongen worden om vrijwilligerswerk te doen met behoud van uitkering. Mocht u hier mee te maken hebben kunt u mailen naar info@sp-lansingerland.nl.  Samen met u gaan wij dan kijken naar een oplossing.
In de begroting komt namelijk naar voren dat mensen op deze manier het gat naar de arbeidsmarkt kunnen verkleinen. We zijn bang dat er arbeidsverdringing gaat komen op deze manier en dat kan niet, aldus Merel Huijgens Gorlee voorzitter van de SP werkgroep. 

Natuurlijk zal de SP werkgroep Lansingerland de raad kritisch blijven volgen, maar we zullen vooral de straat op gaan om te horen van de mensen zelf hoe zij dingen in Lansingerland ervaren, aldus Merel Huijgens Gorlee en Jan Huijgens. 

U bent hier