Gepofte tomaat met pesto en mozzarella
1 juni 2025
Gepofte tomaat met pesto en mozzarella
Een eenvoudige en smaakvolle bijgerecht waarbij de romige mozzarella wordt bedekt met de gepofte tomaten en een vleugje groene pesto voor extra smaak.

Ingrediënten
400 gr. trostomaten, 1 eetlepel olijfolie, 2 bollen mozzarella, 90 gr. groene pesto
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de trostomaten en leg ze in een ovenschaal. Besprenkel de tomaten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper en kruiden naar keuze.
- Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en pof de tomaten gedurende 15 min. totdat ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Scheur ondertussen de mozzarella in stukken en leg op een serveerbord.
- Verdeel de gepofte tomaten over de mozzarella en garneer met pesto. Voeg eventueel wat basilicum blaadjes toe.
- Zie ook:
- Daniël Westhoek