h

Gastlessen op ID college

7 juni 2017

Gastlessen op ID college

Vandaag mocht ik weer eens doen wat ik echt leuk vind, het verzorgen van gastlessen over de (gemeente)politiek. Al enkele jaren kom ik met veel plezier op uitnodiging van docent Ria Revier naar het ID College om de ICT studenten een gastles te verzorgen over gemeentepolitiek en debatteren. Dit als voorbereiding op het debat welke de leerlingen van het ID College op donderdag 15 juni zullen voeren in de raadzaal van het Stadhuis. Ik heb dan de eer om als debatleider op te treden.

De leerlingen moeten altijd eerst even wat enthousiast gemaakt worden voordat de aandacht er echt bij is. Maar de magische woorden dat ik ook maar "gewoon" een IT-er (en docent informatica) ben naast het raadslidmaatschap zorgt vaak al voor gespitste oren! 

Ik heb de leerlingen ook deze keer weer zelf laten ontdekken waar je nu precies op moet letten als je gaat debatteren. Immers, ze leren meer van elkaar dan 30 minuten naar mij te moeten luisteren. Dus op een interactieve manier zijn in ieder geval twee klassen voorbereid op het debat dat op donderdag 15 juni plaats zal vinden! Ik kijk al uit naar het debat!

Zie ook:

U bent hier