h

Ketting van solidariteit

12 september 2011

Ketting van solidariteit

Zaterdag 10 september heeft de SP actie gevoerd tegen de plannen van het kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB- uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen. Hierdoor zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden. Zij mogen niet de rekening van de crisis gaan betalen!

De SP wil juist goede opleidingen, goede begeleiding, echte banen en een fatsoenlijk inkomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat wordt door het kabinet Rutte te grabbel gegooid. Korting op het inkomen en schrappen van banen in de sociale werkvoorziening zal hen
veroordelen tot een leven in armoede.

De SP is gestart met een ketting van solidariteit. Dat is een ketting van werkhandschoenen, waar mensen hun handtekening en boodschap aan het kabinet Rutte kunnen schrijven. Deze lange lijn van handschoenen wordt een lint van respect voor eerlijk loon en eerlijk werk, voor begeleiding en voor eerlijk delen in Nederland.

Binnen vier uurtjes waren er 500 handschoenen beschreven door inwoners van Zoetermeer die solidariteit toonden met de mensen die door de plannen van kabinet Rutte in de problemen zullen komen.

U bent hier