h

Wethouder, volg het voorbeeld van Amsterdam

15 juni 2011

Wethouder, volg het voorbeeld van Amsterdam

Al een aantal jaar pleit de SP in Zoetermeer om leegstaande kantoren anders in te gaan zetten. De SP denkt hierbij onder andere aan het transformeren van leegstaande kantoren tot goedkope woningen voor bijvoorbeeld studenten of starters op de woningmarkt. De leegstand van kantoren in Zoetermeer is al jaren boven de 10%. De laatst bekende cijfers geven zelfs een leegstand van bijna 20%! Tijd voor actie!

In het begin werd de SP voor gek gehouden. Zoiets onmogelijks stel je toch niet voor! Echter, in de loop der jaren heeft de SP steeds meer steun weten te krijgen voor dit voorstel. Alleen het college van B&W wil maar niet opschieten om hier voortvarend mee aan de slag te gaan. Al weer bijna anderhalf jaar probeert het college van B&W te onderzoeken of het oude EIM-kantorenpland omgebouwd kan worden tot woningen. Maar veel schiet het college van B&W niet op.

Nu lees ik net op de website van RTV N-H dat de gemeente Amsterdam wel de stoute schoenen heeft aangetrokken. Het college van B&W heeft een pakket aan maatregelen gemaakt waardoor leegstaande kantoren makkelijker een nieuwe bestemming kunnen krijgen. Indien nodig schuwt de gemeente niet eigenaren van deze panden te dwingen over te gaan tot een andere invulling.

Dit is nu een ontwikkeling waar ik vrolijk van word. Hier zou het college van B&W in Zoetermeer een voorbeeld aan kunnen nemen. Mijn advies aan de Zoetermeerse wethouder Emmens is dan ook: neem contact op met wethouder Maarten van Poelgeest van Amserdam en laat je informeren! Ik ben benieuwd of we dan na het zomerreces een soortgelijk voorstel van onze wethouder kunnen verwachten!

U bent hier