h

Tips voor zorg

30 mei 2011

Tips voor zorg

De SP is een samenwerking aangegaan met Maurice de Hond. De Hond heeft crowdsourcing software ontwikkeld. Met deze software wordt het voor iedereen mogelijk om op transparante wijze voorstellen aan te dragen, en vervolgens via stemmen de beste te laten boven drijven. De SP ziet hierin kansen om de kloof tussen politiek en inwoners te verkleinen. Daarom is de SP op dit platform tips voor zorg gestart.

SP-leider Emile Roemer: "De SP staat er om bekend dat zij uitgebreid onderzoek doet onder de mensen. Met dit nieuwe experiment willen we ervoor zorgen dat slimme ideen van Nederlanders worden ontdekt en gedeeld, zodat we met zijn allen de zorg beter kunnen maken."

Tips voor zorgCrowdsourcing gaat uit van het idee dat een grote groep mensen uiteindelijk beter in staat is om vraagstukken op te lossen dan een select groepje politici. Opiniepeiler Maurice de Hond ontwikkelde speciale software waarbij iedereen de mogelijkheid heeft om ideen aan te dragen om in dit geval de zorg te verbeteren. Na drie weken van discussiren zullen vijftien ideen worden geselecteerd via een statistische rekenmethode op basis van het gedrag van de bezoekers op de site. Negen andere voorstellen zullen door de SP geselecteerd worden. Deze vierentwintig voorstellen worden in de vierde week ter stemming voorgelegd aan alle deelnemers. Roemer: 'Uit de top tien die daaruit voortkomt zullen wij minimaal vijf voorstellen kiezen en daarmee gaan we keihard aan de slag. En ik durf de stelling wel aan dat deze voorstellen zeer verrassend, verfrissend en vooral vernieuwend zullen zijn.

Heeft u een goede tip? Meld deze dan via tips voor zorg.

U bent hier