h

Mini VTC midden in de stad

28 augustus 2010

Mini VTC midden in de stad

Het college van B&W heeft het voornemen om maar liefst twee van de drie VTC's (bouwspeelplaatsen) te sluiten. Toen de SP dit bericht te horen kreeg van de vrijwilligers van de VTC ontstond er al snel weer een goede samenwerking. In 2007 hebben de vrijwilligers en de SP ook al succesvol actie gevoerd voor het behoud van de VTC's. De tijd was rijp om weer in actie te komen. Want krap drie jaar later staan de VTC's dus opnieuw onder druk.


Het springkussen

Het stadhuisplein het in Stadshart is op zaterdag 28 augustus omgebouwd tot een mini VTC. Kinderen konden zich laten schminken, buttons maken, zandschilderijen maken, blik werpen en zelfs springen op een groot springkussen.


Schminken

Terwijl de kinderen zich vermaakten zijn de ouders door vrijwilligers van de VTC en de SP aangesproken op het feit dat het college van B&W het voornemen heeft maar liefst twee van de drie VTC's te sluiten. De locaties Rokkeveen en Seghwaertseweg moeten volgens het college van B&W dicht en alleen de locatie Voorweg zal dan nog blijven bestaan.


Button maken

Veel ouders reageerden geschrokken. De meeste hebben vroeger zelf ook met veel plezier gespeeld op de bouwspeelplaats. Dat nu twee van de drie locaties gaan sluiten stuit op veel onvrede. Veel ouders hebben dan ook hun handtekening gezet voor het behoud van de drie VTC locaties.


Spandoek "VTC moet blijven"

Elke VTC heeft een groot buitenterrein waar kinderen hutten kunnen bouwen, kunnen rondrijden op skelters, kunnen voetballen, kunnen basketballen en er een groot luchtkussen is waar de kinderen hun energie kwijt kunnen. Binnen bij de VTCs worden er knutselactiviteiten georganiseerd, staat er een voetbaltafel, een poolbiljarttafel, airhockey en een spelcomputer. Daarnaast heeft de VTC een eigen snoepwinkeltje waar de kinderen snoepjes, ijsjes, tostis en limonade kunnen kopen. Kortom een groot kinderparadijs!


Zandschilderij maken

Voordelen voor het behoud van de drie VTCs:

  • Verdeeld over drie wijken
  • Veilige speelomgeving
  • Persoonlijke aandacht
  • Elke dag verschillende activiteiten
  • Rond de feestdagen extra activiteiten
  • Schoolvakanties elke dag geopend
  • Toegangsprijs 1,05
  • Kinderen van ouders met Zoetermeerpas gratis entree

Het Vrijetijdscentrum bestaat al zon 38 jaar en gaat over van generatie op generatie. Laat alle drie de VTCs bestaan door het zetten van uw handtekening. Elke handtekening telt!


Blik werpen

Op een van onderstaande adressen kunt u uw handtekening zetten:

VrijeTijdsCentrum Voorweg
Voorweg 112
2715 NG Zoetermeer

Openingstijden:
Dinsdag, donderdag, vrijdag: 15.30-17.30
Woensdag 12.00-17.30
Zaterdag 10.00-16.00

VrijeTijdsCentrum Zegwaartseweg
Zegwaartseweg 27a
2722 PP Zoetermeer

Openingstijden:
Woensdag 12.00-17.30
Zaterdag 10.00-16.00

VrijeTijdsCentrum Rokkeveen
Prismalaan 26
2718 CX Zoetermeer

Openingstijden:
Woensdag 12.00-17.30
Zaterdag 10.00-16.00

U bent hier