h

Virtuele verkiezingsmarkt

18 februari 2010

Virtuele verkiezingsmarkt

Zoetermeer begint eindelijk op een echte ICT stad te lijken! Als proef zullen er de komende dagen een aantal virtuele verkiezingsmartkten gehouden worden. Alle lijsttrekkers en overige vertegenwoordigers van politieke partijen zullen op het virtuele Stadhuisplein aanwezig zijn om vragen van inwoners te beantwoorden. Daarnaast hebben alle politieke partijen een eigen verkiezingskraam in de virtuele wereld. Hier kunnen flyers, het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst opgehaald worden.


Kraam van de SP op het virtuele Stadhuisplein

Deze virtuele omgeving is gelukkig iets heel anders dan Second Life waar de gemeente Zoetermeer enige jaren geleden mee heeft gexperimenteerd. Over dit nieuwe product is veel beter nagedacht.

Helaas kunnen tot nu toe alleen gebruikers met een Microsoft Windows of MAC OS de virtuele wereld benaderen. Maar ik heb al de toezegging dat Linux gebruikers binnenkort ook zonder problemen binnen kunnen stappen in het nieuwe virtueel Zoetermeer. Dus voor nu moet ik nog maar even via een Microsoft Windows computer virtueel Zoetermeer betreden.

De virtuele verkiezingsmarkten vinden op de volgende data plaats:
Donderdag 18 februari van 20:00 tot 22:00
Maandag 22 februari van 20:00 tot 22:00
Donderdag 25 februari van 20:00 tot 22:00
Maandag 1 maart van 20:00 tot 22:00


Kraam van de griffie op het virtuele Stadhuisplein

Zelf zal ik maandag 22 februari van 21:00 tot 22:00 en donderdag van 20:00 tot 22:00 aanwezig zijn op het virtuele Stadhuisplein. Op de andere data / tijdstippen zullen er andere kandidaat raadsleden rondlopen om uw vragen te beantwoorden!

En hoe komt u bij de virtuele verkiezingsmarkt? Dat kan via www.zoetermeer.nl/virtueel

U bent hier