h

Einde recesperiode, verkiezingen op komst

4 januari 2010

Einde recesperiode, verkiezingen op komst

De feestdagen zijn weer achter de rug en vandaag is officieel het kerstreces weer ten einde. Ondanks het reces zijn er toch een aantal zaken aan de orde geweest. Zo was het reces nog niet begonnen of er was al een extra vergadering vanwege het bedrijf Sterigenics. Dit bedrijf heeft gedurende een lange periode een giftig gas uitgestoten. Het college van B&W was hiervan op de hoogte, maar heeft niet opgetreden. Voor de verantwoordelijk wethouder Frank Speel (CDA) nog een zwaar onderwerp, zo net voor de verkiezingen. Als blijkt dat er intern niet goed is gehandhaafd dan zal hij hieruit zijn conclusies moeten trekken.

Het kerstreces was nog niet begonnen of Zoetermeer was veranderd in een winters dorp. De sneeuwlaag was enkele centimeters dik! Voor het verkeer was dit wat minder. De wegen in Zoetermeer, zelfs de hoofdwegen, waren slecht te berijden. Dit terwijl de wegen zoals de N206 richting Leiden en de stad Leiden zelf wel goed begaanbaar waren. Hier mag het college van B&W binnenkort nadere uitleg over geven. Is er te laat begonnen met de gladheidbestrijding? Heeft Zoetermeer te weinig materieel om in zulk winters weer de wegen begaanbaar te maken? Vragen die de SP graag beantwoord ziet. De vragen zullen binnenkort tijdens de raadscommissies gesteld worden.

Steeds meer C1000 winkelketens gaan in Zoetermeer iedere zondag open. Onlangs heeft de gemeenteraad in meerderheid het voorstel van het college van B&W verworpen om de winkeltijden te verruimen. De verantwoordelijk wethouder B Emmens (VVD) is toen duidelijk verweten dat hij weigert op te treden tegen diverse C1000 winkelketens die iedere zondag open zijn. Dit geheel tegen de wet. Nu blijkt uit reactie van n van de C1000 winkelketens dat wethouder Emmens zelf heeft aangegeven aan de winkelketen dat hij in 2009 zal gedogen dat de supermarkten open zijn op zondag. Dit omdat de winkeltijden binnenkort toch wel aangepast zullen worden. Net zoals bij de vierde baan van Snowworld had de wethouder het ook deze keer mis! Er wordt helemaal niets veranderd aan de winkeltijden in Zoetermeer. Wij zullen de wethouder wederom wijzen op zijn verantwoordelijkheid om op te treden tegen winkels die de winkeltijdenwet negeren. Ook uit dit voorval blijkt maar weer dat de door de SP ingediende motie van wantrouwen tegen wethouder Emmens geheel terecht was. Jammer dat een overgrote meerderheid van de gemeenteraad het handelen van wethouder Emmens wel goedkeurt.

De verkiezingen zullen nu in alle hevigheid gaan losbarsten. De datum 3 maart 2010 komt nu snel dichtbij, de dag waarop u mag stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. U zult nu alle politieke partijen weer volop op straat zien. Vergeet niet dat u de SP ook na 3 maart 2010 gewoon weer op straat, in uw wijk of zelfs bij uw voordeur tegen zult komen. Want volksvertegenwoordiger ben je ook na de verkiezingen!

U bent hier