h

Van Tuyllpark blijft gewoon een park

8 juni 2009

Van Tuyllpark blijft gewoon een park

Althans, als we de LHN en de VVD mogen geloven. Tijdens het resultatendebat vielen beiden partijen mij in de reden toen ik schande sprak over het verdwijnen van het Van Tuyllpark en het volkstuinencomplex aan het Kwadrant.

Hilbrand Nawijn (LHN) vroeg mij of ik de plannen voor het gebied wel goed heb gelezen. Er blijft nog voldoende groen over om te kunnen recreren. Marijke van der Meer (VVD) gaf aan dat het een sportpark is. Een park waar veldjes zijn om te voetballen enzo. Vooral de opmerking van de VVD is typerend. Want juist deze veldjes zijn verdwenen door de komst van Ducth Water Dreams. Op de veldjes waar nu Dutch Water Dreams zich bevindt heb ik menig uur gymles gehad toen ik nog op de middelbare school zat. Tevens kon er toen inderdaad gewandeld worden door het park. En herinnert u zich het terrein voor de komst van het Silverdome nog? Inderdaad een bosrijk gedeelte waar je leuk door heen kon lopen! U kunt het dan toch niet met mij oneens zijn dat er weinig van het Van Tuyllpark over blijft als er nog meer leisureaccomodaties in dit park bijkomen?

Groen in Zoetermeer

Wethouder B Emmens (VVD) gaf als reactie dat er helemaal geen groen verdwijnt, het wordt alleen verplaatst naar elders in de stad. En daar zit dan ook meteen het probleem. De SP bekijkt het vanuit wijkniveau en het college van B&W bekijkt het gemeentebreed. Iedere wijk in Zoetermeer moet groen zijn en blijven. Iedere wijk heeft wat de SP betreft ook een park nodig. De plannen voor het Van Tuyllpark zorgen ervoor dat de wijk Palenstein haar park gaat verliezen. Waar kunnen de inwoners van Palenstein dan wel rustig van de natuur genieten, zonder eerst de halve stad door te moeten?

U bent hier