h

Resultatendebat: Tweede termijn

4 juni 2009

Resultatendebat: Tweede termijn

Het resultatendebat is achter de rug. Een debat dat doorgaans niet het meest spetterende debat van het jaar is. Het tweede termijn hadden de fracties maar liefst drie minuten spreektijd. De bijdrage van de SP in deze drie minuten zijn toegespitst op de onderwerpen huisvesting, groen, economie en economie.

Huisvesting
Voorzitter, de sloopkranen staan blijkbaar al klaar bij de Schoutenhoek. Dat is mooi, maar dan tocht terugkomend op mijn eerste termijn, wordt de Schoutenhoek geen tweede Paltelaan waar jarenlang een braakliggend stuk grond te bezichtigen is? Wethouder Haan (PvdA) heeft graag hijskranen in de stad. Dus die zien wij dan ook graag snel na de sloop van het Schoutenhoek.

De jongerenwoningen aan de Denemarken zijn een goed voorbeeld van het soms zeer trage werken van de gemeente waar de PvdA in haar eerste termijn. Een paar jaar geleden werd ons nog beloofd dat de jongerenwoningen er nu al zouden zijn. Nu gaan we er over een paar weken over spreken in een informatieve avond. Zonde van de vertraging!

Groen
Voorzitter, de wethouder geeft aan dat er geen groen verdwijnt in de stad. Daar waar groen verloren gaat in het Van Tuylpark wordt elders in de stad gecompenseerd. En juist daar heeft de SP problemen mee. Op wijkniveau verdwijnt er dus wel degelijk groen. Het Van Tuylpark is met uitstek een park voor de wijk Palenstein. Deze wijk raakt haar park kwijt. En dit ten kosten van steen en asfalt. Een doodzonde!

Economie
Het antwoord van wethouder Emmens (VVD) op de vraag van de SP over de WFIA is niet vernieuwd. Op n punt na dan. De wethouder durft het nu aan te zeggen dat er in de nabije toekomst mogelijk honderden banen komen dankzij de WFIA. Wij zien deze gegevens dan ook graag snel tegemoet en gaan dan graag het debat met de wethouder aan over de toekomst van de WFIA.

Cultuur
In de eerste termijn is de SP vergeten een opmerking te maken over de Boerderij. Vorig jaar heeft de Boerderij veel minder evenementen georganiseerd dan dat er begroot is. Ook de bezoekersaantallen bleven achter. Dit terwijl de Boerderij toch een flinke subsidie krijgt van de gemeente. Daarnaast zou de Boerderij misschien een goede rol kunnen spelen in de overlast van jongeren.

U bent hier