h

Jongerendebat ID college

17 juni 2009

Jongerendebat ID college

Donderdag 11 juni 2009 was ik te gast op het ID college aan het Bredewater in Zoetermeer. Hier vond het jaarlijkse jongerendebat plaats. Aan mij was gevraagd of ik als jurylid wilde optreden. Ik vind het altijd wel leuk om jongeren met elkaar in debat te zien aan, dus zo'n uitnodiging sla ik dan ook zeker niet af.

Het begon echter wel lekker. Ik had de uitnodiging niet al te best gelezen. Het was mooi weer dus ik dacht, ik ga te voet naar het Van Doornenplantsoen, waar naar mijn weten de enige locatie van het ID College in Zoetermeer is gevestigd. Maar dat bleek niet juist te zijn. Het ID College heeft inmiddels een aantal locaties in Zoetermeer. Dus ik moest zo snel mogelijk van het Van Doornenplantsoen naar het Bredewater komen. Uiteindelijk ben ik maar te voet gegaan en binnen 25 minuten was ik er. Net 5 minuten voordat het jongerendebat zou beginnen. Dus eigenlijk nog netjes op tijd!

Dit jongerendebat was de finale. Voorafgaande aan deze finale zijn er al voorrondes geweest. Twee groepen jongeren hadden de eer om in de finale te staan. In totaal stonden er 6 stellingen op het programma. Deze hadden betrekking op het alcoholgebruik onder jongeren, de aanschaf van de JSF, positieve discriminatie van jongeren op de arbeidsmarkt, kernenergie en het puntenrijbewijs.

Uit het debat blonk eigenlijk een iemand direct uit. Deze debater had zowel scherpe argumenten als humor. De keuze voor mij als jurylid was dan ook snel gemaakt. Overigens niet ten kwade voor de andere debaters, maar je hebt nu eenmaal mensen die het net iets beter kunnen.

Het ID college denkt erover om dit jongerendebat volgend jaar over alle Zoetermeerse locaties van het ID college te spreiden. Dat maakt het natuurlijk nog diverser. En debatteren is een goede aanvulling op de presentatietechnieken van de studenten.

U bent hier