h

Extreemrechts nog levend in de stad

12 maart 2009

Extreemrechts nog levend in de stad

Naar aanleiding van een TV-uitzending over de NSA ( voormalig Soetermeer Skinfront o.a. ) zijn er door de PvdA vragen gesteld over hoe het gaat met de bestrijding van extreem-rechts en die overlast.

In tegenspraak met een artikel van vorig jaar is het aantal incidenten 'stabiel'. Dat is zorgelijk aangezien er een apart beleid voor geformuleerd is destijds omdat het de spuigaten uit loopt. Kennelijk speelt het zich tegenwoordig minder in het openbaar af.

De gemeente hult echt in stilzwijgen verder. Opmerkelijk want in de vragen wordt ook gerefereerd naar een incident wat zich bij mij in de buurt heeft afgespeeld. Dat was een kabaal van jewelste en ik heb begrepen dat er ook gewonden bij zijn gevallen.

Het college stelt ook dat formeel de afgelopen twee jaar geen (zware) geweldadige incidenten meer zijn geweest. Dat kan wel kloppen, althans niet in de krant, maar ik hoor toch regelmatig van mensen op straat dat bv rond de horeca er regelmatig problemen zijn. Maar wellicht is dat niet gelijk af te schuiven op deze groep. Waakzaamheid lijkt mij zeer belangrijk, want als het mis gaat, gaat het goed mis. Of is de gemeente bang voor imagoschade en is het daarom zo stil?

U bent hier