h

Wildgroei aan borden of gewoon duidelijkheid?

3 februari 2009

Wildgroei aan borden of gewoon duidelijkheid?

Tijdens de raadscommissie Burger en Bestuur heb ik namens de SP aan het college van B&W gevraagd waarom zij niet bereid is borden te plaatsen op locaties waar een alcoholverbod van kracht is. Dit om duidelijk naar de burger te communiceren dat er op die bepaalde locatie een verbod op het nuttigen van alcohol geldt. Het college van B&W gaf als antwoord dat voordat een alcoholverbod van kracht gaat hierover duidelijk wordt gecommuniceerd naar de inwoners via de huis-aan-huis bladen. Tevens staat er een vermelding op de website van de gemeente Zoetermeer. Daarnaast wil het college van B&W ook een wildgroei aan borden voorkomen.

Het college van B&W heeft natuurlijk geheel gelijk dat een wildgroei aan borden voorkomen moet worden. Maar waarom wel borden plaatsen op plekken waar het verboden is om fietsen te plaatsen en geen borden plaatsen waar een alcoholverbod geldt? Dit valt niet echt consequent beleid te noemen. Daarnaast is het ook niet netjes tegenover bezoekers van de stad. Als die toevallig een blikje bier staan te nuttigen rondom het stadscentrum dan kunnen zij hier zonder pardon een boete voor krijgen. Als ze door middel van een bord op dit verbod waren gewezen dan hadden zij er in ieder geval kennis van kunnen nemen.

Het college van B&W was het niet eens met de argumenten van de SP en zal ook niet overgaan tot het plaatsen van borden op locaties waar een alcoholverbod van kracht is. Stelt de SP dan echt een wildgroei aan borden voor? Of stelt de SP gewoon een beetje duidelijkheid richting de burger voor?

U bent hier