h

Aanbieden petitie voor betere thuiszorg

11 juni 2008

Aanbieden petitie voor betere thuiszorg

Vandaag heeft de SP Zoetermeer een petitie aangeboden aan wethouder F. Speel (CDA) voor een betere thuiszorg. Na alle problemen van het afgelopen jaar is het tijd voor verandering. Kwaliteit moet terug in de thuiszorg. Thuiszorgmedewerkers moeten hun werk weer met plezier kunnen doen en hulpbehoevende mensen moeten de zorg krijgen die geindiceert is. Om dit verzoek kracht bij te zetten heeft de SP Zoetermeer namens het actiecomit "zorg geen Markt", de 86.165 ondertekenaars van de oproep "Stop de uitverkoop van de thuiszorg" en de SP Zoetermeer een petitie overhandigt. Aanwezig waren SP-ers, thuiszorgmedewerkers, clinten, vertegenwooordigers van maatschappelijke organisaties en SP Tweede Kamerlid Marianne Langkamp.


SP-ers, thuiszorgmedewerkers, clinten een vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties gezamenlijk in actie voor een betere thuiszorg

Toespraak van fractievoorzitter en tevens woordvoerder WMO Danil Westhoek:

"Wethouder, de hier aanwezigen mensen zijn hier om gezamenlijk een petitie aan te bieden voor een betere thuiszorg in Zoetermeer. Het afgelopen jaar is een voorbeeld van hoe de zorg niet geboden moet worden. Als SP hebben wij tijdens verschillende debatten aangegeven geen concurrentie te willen op de prijs. Laat concurrentie plaatsvinden op kwaliteit en stel een realistisch, vast uurtarief vast voor de categorien huishoudelijke verzorging. Helaas is de wethouder hier geen direct uitgesproken voorstander van. Ook een groot deel van de gemeenteraad is hier geen uitgesproken voorstander van. Toch zijn er een aantal gemeenten die dit systeem wel hanteren en waar er aanzienlijk minder problemen zijn in de thuiszorg. De wethouder heeft een tweede kans om te laten zien dat de thuiszorg veel beter kan, want de nieuwe aanbesteding komt eraan. Ik hoop daarom, namens de opstellers van de petitie, dat de wethouder de voorstellen over zal nemen en hiermee de gehele gemeenteraad te overtuigen dat concurrentie alleen moet plaatsvinden op kwaliteit en niet op prijs."


Danil Westhoek spreekt wethouder F. Speel (CDA) toe

De wethouder heeft helaas niet bevestigt de voorstellen uit de petitie over te nemen. Wij blijven echter goede hoop hebben en zien het voorstel voor de nieuwe aanbesteding dan ook graag tegemoet. Wel heeft de wethouder aan de aanwezigen aangegeven dat de zorg aanzienlijk moet verbeteren en dat hij zich daar ook voor de volle 100% voor in zal zetten. Alle aanwezigen zijn hiermee getuigen geweest van deze toezegging van de wethouder en zullen hem hier dan ook zeker aan houden.


Danil Westhoek overhandigt de petitie


Danil Westhoek overhandigt "symbolische" de 86.165 opgehaalde handtekeningen tegen de uitverkoop van de thuiszorg


Danil Westhoek bedankt alle aanwezigen en zegt dat zij allemaal getuigen zijn van de woorden van de wethouder


Wethouder F. Speel (CDA) in gesprek met Tweede Kamerlid Marianne Langkamp

Wethouder F. Speel (CDA) in gesprek met een clint van de WMO


Danil Westhoek is na afloop tevreden over het resultaat

Daniel Westhoek: "De aanwezigheid van de verschillende doelgroepen bij deze actie maakt duidelijk dat dit onderwerp leeft. Hoewel de wethouder niet bevestigt geen concurrentie op prijs te willen, hebben wij hem wel horen zeggen dat de thuiszorg aanzienlijk beter moet worden. Aan deze woorden zullen wij de wethouder dan ook zeker houden. En ik heb heel wat getuigen! Ik zie dan ook graag het nieuwe voorstel voor de aanbesteding tegemoet. En ik hoop dat de wethouder zijn woorden over verbetering ook waar zal gaan maken!"

De Petitie:
08061010.png

Download de petitie als PDF.

U bent hier