h

Topsport ondersteunen?

19 april 2008

Topsport ondersteunen?

Afgelopen dinsdag is tijdens de raadscommissie Samenleving gesproken over de ondersteuning van topsport in Zoetermeer. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft vorig jaar voorstellen ingediend om het topsport in Zoetermeer te ondersteunen. Als SP hebben wij toen niet voor deze voorstellen gestemd. Het college van B&W is nu met een voorstel gekomen hoe de vrijgemaakte gelden ingezet kunnen worden.

Het College van B&W heeft uitgesproken graag een aantal trainingscentra voor topsporten naar Zoetermeer te willen halen, jaarlijks een sportgala om alle Zoetermeerste topsporters te huldigen en grootse sportevenementen.

Voetballende jeugd
Foto: flickr.com

Als SP fractie zijn wij toch wat kritischer wat de ondersteuning van topsport betreft. In de topsport gaat al veel geld rond en in onze ogen zou het geld dat de gemeente uittrekt voor een groot deel beter besteed kunnen worden aan de amateurclubs. Bijvoorbeeld voor het wegwerken van de wachtlijsten bij verschillende sportclubs en een bijdrage leveren aan de onderhoud van de accommodaties.

Als SP fractie zien wij echter ook wel positieve kanten aan topsport. Zo kan dit zorgen dat met name de jeugd meer interesse krijgt in sport en dus ook meer sport zal gaan beoefenen. En er mag wat de SP fractie betreft best wel wat geld uitgetrokken worden voor (grote) sportevenementen, zolang deze maar toegankelijk zijn voor de gehele Zoetermeerse bevolking. (waarbij het woord toegankelijk breed moet worden gelezen) Dit hoeft wat de SP fractie betreft echter geen tientallen duizenden euro's te kosten.

U bent hier