h

Schoonmaakbedrijf wil snel hulp in huishouden gaan leveren

29 april 2008

Schoonmaakbedrijf wil snel hulp in huishouden gaan leveren

Ik las dit artikel van de week en wist toen meteen weer waarom het openbaar aanbesteden van zoiets belangrijks als zorg geen juiste keuze is. In het artikel legt Dhr. Gennissen van Facilicom Services Group uit dat zij verstand hebben van huishoudelijke werk. Dhr. Gennissen: "'Wij hebben als organisatie veel competenties die ook in de thuiszorg nodig zijn".

Ik denk daar volgens mij toch wel wat anders over... Afgelopen week hadden we in de commissie ook een discussie over of "normale" schoonmakers ingezet kunnen worden voor Huishoudelijke Hulp 1 (HH1). De VVD en het CDA vinden het bijvoorbeeld geen probleem om schoonmakers in te zetten voor HH1. De werkzaamheden komen volgens hun nagenoeg overeen. Ik zie dat toch anders. Ik weet niet of een "normale" schoonmaker ook zonder enige opleiding de net zo belangrijke rollen als signaleren en begeleiden kunnen vervullen. Onderdelen die wat mij betreft duidelijk onder de kwaliteit voor de thuiszorg vallen.

Als Facilicom Services Group haar medewerkers laat omscholen en een eigen divisie thuiszorg opricht heb ik er al minder problemen mee. Omdat zij daarmee duidelijk aangeven serieus in de zorg te willen stappen. Als zij echter de schoonmakers ook deels bij mensen thuis inzetten zonder enige opleiding dan ben ik hier gewoonweg fel op tegen. Dit is wat mij betreft gewoon afbraak van de zorg.

U bent hier