h

Regioconferentie over integratie

28 april 2008

Regioconferentie over integratie

Op zondag 20 april zijn de afdelingen uit de provincie Zuid-Holland en Zeeland bijeengekomen in Rotterdam om over de conceptnota over integratie te praten. De SP heeft dit onderwerp in 1983 onder de aandacht gebracht door middel van de brochure Gastarbeid en Kapitaal. Echter werd het hoogtijd dat de SP haar visie op integratie aan de huidige problematiek zou aanpassen. Dat is gedaan met de nota Gedeelde Toekomst.

0804281.JPG

De nota is eerst in alle afdelingen met de leden besproken. In Rotterdam hebben de verschillende afdelingen de uitkomsten van hun bespreking van de nota met de andere afdelingen gedeeld. De meeste afdelingen zijn blij dat de visie van de SP op integratie nauwelijks gewijzigd is. Waar wij als SP in 1983 al op wezen blijkt nog steeds vrij actueel te zijn.

Als afdeling Zoetermeer konden wij ons ook goed vinden in de concept nota. Hier en daar vonden wij wel dat de nota soms eenzijdig de problematiek belicht door te veel nadruk te leggen op mensen die afkomstig zijn uit Islamitische landen. Integratie heeft wat de afdeling Zoetermeer betreft niet alleen te maken met mensen die afkomstig zijn uit Islamitische landen. Een Duitser die zich in Nederland vestigt heeft wat ons betreft net zoveel te maken met integreren in de samenleving.

Het partijbestuur heeft alle aan- en opmerkingen meegenomen en komt met een aangepaste versie van de nota. Deze zal zo spoedig mogelijk door alle afdelingen besproken worden en uiteindelijk op de partijraad (partijparlement) vastgesteld worden.

U bent hier