h

Partijraad

20 december 2005

Partijraad

Afgelopen zaterdag was er weer een partijraad. Even voor degene die niet weten wat de partijraad is. Het is het op een na hoogste orgaan binnen de SP. (Hoogste is het Congres) Het is de vergadering van alle voorzitters van de afdelingen (rond de 130) en het landelijke partijbestuur. Deze vergadering vind vier keer in het jaar plaats. (1 x per kwartaal). Er worden dan tussentijdse beslissingen genomen, om de continuiteit van de partij te garanderen.

Deze keer was het onderwerp natuurlijk de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ideeen en plannen voor de campagne zijn er besproken. En de verkiezingsposter werd gepresenteerd. Aan de reacties te zien was een overgrote meerderheid zeer tevreden over de poster en het campagne in het algemeen. Het is natuurlijk aan de plaatselijke afdelingen om de campagne verder vorm te geven.

En zoals het aan het eind van het jaar gewoonlijk is moet er ook even over de centen worden gepraat. In dit geval betrof het de begroting voor 2006.

En natuurlijk zijn de informele contacten tussen de voorzitters van verschillende afdelingen zeer belangrijk. En waar kan dat beter dan tijdens de lunch?

Partijraad

En de regio haaglanden (waar Zoetermeer ook deel van uitmaakt) heeft vanaf nu een nieuwe afdeling erbij. Rijswijk is een erkende afdeling geworden. Na wat tegenslag is het de voorzitter van Rijswijk toch gelukt een eigen afdeling te worden. Hierdoor is Rijswijk nu niet meer afhankelijk van de afdeling Den Haag.

Partijraad

Daniel Westhoek

U bent hier