h

Teveel bedrijfsterreinen

7 december 2006

Teveel bedrijfsterreinen

Zuid-Holland bouwt veel te veel bedrijfsterreinen. Dat is de uitkomst van een onderzoek van diverse milieuorganisaties. Op basis van al bestaande terreinen en wat gemeenten voor de toekomst hebben aangegeven ligt de uitgifte zelfs 15 (!) keer hoger dan de werkelijke vraag.

Het gevolg is dat Nederland veranderd in een lange lint van halflege en weinig aanschouwelijke bedrijfsterreinen in een poging maar zoveel mogelijk bedrijven binnen een stad te houden. Hiervoor moet woningbouw, natuur en zelfs oude gebouwen wijken.

Zelfs VVD-minister Winsemius maakt zich zorg, nu de lokale afdelingen hier nog!

Tijdens de lancering van het meldpunt Zuinig op Ruimte op 6 december in Leidschendam uitte minister Winsemius van VROM zijn zorgen over lelijke en alsmaar uitdijende bedrijventerreinen. Hij pleitte ervoor om terughoudend te zijn met het bouwen van nieuwe bedrijfsterreinen aan de randen van de steden: 'Een appel rot ook van binnenuit!' Het meldpunt is een initiatief van Stcichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties.

Via Meldpunt Zuinig op Ruimte kunt u uw zorgen uitten en niet-noodzakelijke terreinen aanmelden. In Zoetermeer wordt er voor meer dan 100.000 m2 ruimte bijgebouwd tot 2010 en bovendien meer dan 60.000 m2 kantoorruimte ( huidige leegstand 12,9% )

U bent hier