h

Watertoren in Rokkeveen

23 november 2006

Watertoren in Rokkeveen

Vanavond ben ik naar een bijeenkomst geweest voor bewoners over de watertoren in Rokkeveen. Dit gemeentelijk monument verkeerd in een vrij slechte staat en is niet goed onderhouden. De gemeente wil hier graag 'iets' mee.

Het nieuwe college heeft besloten ( en zo hoort het! ) om eerst de bewoners te vragen alvorens zelf hier iets mee te gaan doen. Eerder was er al sprake van verkoop aan een particulier of woningbouw. Gelukkig is dat niet doorgegaan.

De bewoners zelf waren met een vrije grote groep aanwezig in Sportcentrum Dekker en hebben zelf suggesties aangedragen wat er met de toren moet gebeuren.

Een ding wat als een paal boven water staat is dat het uiterlijk niet moet veranderen en de toren wel opgeknapt moet worden, maar vooral niet verdwijnen. Verder wil men graag een soort van culturele voorziening in de toren. Met als voorwaarde dat het niet grote drommen mensen ( met auto's ) trekt.

Ik vind dat bewoners zelf moeten mogen bepalen wat er met hun buurt gebeurd en dit was een zeer goede avond daarvoor! In Maart volgend jaar wordt het nieuwe plan besproken in de gemeenteraad.

U bent hier