h

Stemcomputers vertrouwen?

21 november 2006

Stemcomputers vertrouwen?

Tja, wat doet de SP in Zoetermeer aan oncontroleerbare stemcomputers? Die vraag kreeg ik laatst via email binnen. Helaas zonder werkende contactgegevens. Maar misschien ook leuk voor andere lezers deze vraag:

Persoonlijk heb ik mij daar zeker druk over gemaakt. In Zoetermeer werken we met stemcomputers die in bijna het hele land worden gebruikt en dus ook onder vuur lagen door de actiegroep 'We vertrouwen stemcomputers niet'. Er zijn echter voor deze tijd heel weinig alternatieven. Om gelijk het gebruik van deze machines te verbieden als lokale gemeente en handmatig te gaan stemmen is qua tijd en organisatie ondoenlijk. In Amsterdam was dat makkelijker omdat zij dit jaar pas voor het eerst met machines gingen stemmen en dus het hele apparaat nog in werkingen konden stellen.

Omdat het grotendeels een landelijk probleem is doen we er echter lokaal voorlopig niets mee. We kunnen beter onze energie besteden aan andere belangrijke lokale zaken. De SP-fractie in de Tweede-Kamer heeft wel actie ondernomen ( zie o.a.hier ) en zo is dit punt in elk geval in beweging en zal het ook het gewenste effect krijgen hier in Zoetermeer ( als de SP haar plannen kan verwezelijken tenminste ).

Ook de actiegroep heeft voorlopig besloten voor de verkiezingen geen rechtszaak in te dienen om de verkiezingen niet te verstoren, maar mochten zij ( of de SP ) acties gaan organiseren dan zullen wij zeker mee doen! Maar dat kan beter landelijke aangepakt worden omdat de meeste gemeentes in hetzelfde schuitje zitten. We hebben vooralsnog geen signalen dat Zoetermeer het slechter doet.

U bent hier