h

Snowworld wil uitbreiden

15 november 2006

Snowworld wil uitbreiden

Gister bij een bijeenkomst geweest in Snowworld. Het doel van de bijeenkomst was de raad de gelegenheid geven hun hart te luchten over de gang van zaken van de afgelopen jaren. De samenwerking gemeente - Snowworld was af en toe verre van optimaal te noemen.

Daarnaast werd er ook aandacht gevraagd voor de uitbreiding van Snowworld ( met de argumentatie dat het complex het anders niet overleefd ). Men wil een grote wedstrijdbaan bouwen die uiteindelijk zo'n 50 meter de lucht in rijst.

Over de laatste uitbreiding, de derde baan, is destijds een hoop te doen geweest. Veel mensen stoorden zich er vooral aan dat deze zo prominent in het landschap zichtbaar is.

Nu gaat die discussie overnieuw beginnen. De kernvraag gaat waarschijnlijk zijn hoe oneindig Snowworld - wat toch een gelegenheid is voor relatief vermogende mensen - mag uitbreiden wellicht ten koste van het landschap.

Opvallend is wel dat kleinschalige voorzieningen altijd een probleem zijn en vaak jaren duurt om op te bouwen / op te leveren en grote complexen dat nooit zijn ( Dutch Water Dreams, Snowworld ).

Ik ben in elk geval benieuwd welke keuzes de mensen in Zoetermeer maken.

U bent hier