h

SP Zoetermeer pleit voor spionvrije paspoorten

7 oktober 2006

SP Zoetermeer pleit voor spionvrije paspoorten

Op het SP-congres van vandaag zal de afdeling Zoetermeer een amendement inbrengen om geen chips aan te brengen in paspoorten onder druk van de VS. Dergelijke chips zijn vanaf een afstand uit te lezen en brengen op die manier de privacy in gevaar.

Verder pleit de afdeling er voor dat Nederland uit de NAVO stapt en legalisering van de teelt van softdrugs ( onder overheidsregulering ).

Bij monde van fractielid Ewout den Heijer wordt de volgende tekst ingebracht:

Partijgenoten,
Ik sta hier om uw aandacht te vragen voor amendement 135 op pagina 28 van het overzicht van wijzigingsvoorstellen. Dit amendement omhelst een standpunt tegen het vastleggen van biometrische gegevens en het aanbrengen van op afstand uitleesbare chips in identiteitsbewijzen.

Deze chip schept de mogelijkheid om iemands identiteit uit te lezen binnen een afstand van 8 meter zonder dat hij het zelf weet. Daarnaast worden vingerafdrukken en foto's vastgelegd in gemeentelijke databases waarmee het mogelijk is om mensen te identificeren. Hierdoor wordt iedereen ineens een verdachte.

Een van de redenen voor invoering van dit systeem was Amerikaanse druk. De mogelijkheden voor het vormen van een totalitaire staat worden door dit systeem geschapen. Dit kunnen we niet laten gebeuren en k vind dit punt geen detail. Bent u het met de afdeling Zoetermeer eens, steun dan amendement 135.

Een verslag van het SP-congres is hier te vinden.

U bent hier