h

Ook VROM-raad kritisch

23 oktober 2006

Ook VROM-raad kritisch

Bij het vernieuwen van verouderde stadswijken laat de overheid steken vallen. De tijd is rijp voor een nieuw stedelijk vernieuwingsbeleid, waarin het accent meer dan nu ligt op de komst van scholen, sportcomplexen, betaalbare bedrijfsruimten en huizen in meer prijsklassen.

Aldus nu.nl

Een greep uit mijn hart ook eigenlijk. Want dat is wat er in Zoetermeer ook redelijk aan schort volgens mij. De torens in het stadshart komen maar mondjesmaat vol en ook Oosterheem is niet in trek. Veel mensen moeten aardige moeite doen om hun huis te verkopen vanwege het aanbod in Leidschenveen. In Ypenburg-centrum krijgen ze zelf bepaalde appartementen aan de straatstenen niet verhuurd!

Nu zal je mij niet veel horen spreken hierover, maar het wel de achtergrond van een probleem. Waar is in dit verhaal namelijk de woningnood? Het antwoord: die bevind zich voornamelijk aan de goedkope kant. Zeker in Zoetermeer waar jongeren echt moeite hebben met iets vinden.

Hopelijk komt daar binnenkort meer aandacht voor. Op initiatief van de SP wordt onderzocht of kantoorgebouwen gebruikt kunnen worden om de ergste noden te dichten. Maar op termijn zal het antwoord toch moeten zijn : of meer aandacht voor dit probleem of leegstand en woningnood tegelijkertijd.

U bent hier