h

Aandacht voor het oosten

28 september 2006

Aandacht voor het oosten

Afgelopen commissie Ruimte is er gesproken over de oostkant van Zoetermeer. Zo is daar te weinig groen - wat de SP al jaren zegt - en bovendien een beetje bijhangend gebied. In de buurt van de HSL-lijn komt waarschijnlijk een nieuw bedrijventerrein, maar gelukkig ook woningbouw wat natuurlijk veel belangrijker is. En nog beter: station Zoetermeer - Bleiswijk. Er is geld beschikbaar om de stadslijn door te trekken naar de treinverbinding Den Haag - Utrecht Gouda. Dus ook via de oostkant van de stad gaat het mogelijk worden om snel bij die trein te komen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de verbinding door gaat richting Rotterdam. Daar komt nu een snelle bus voor (Zoro lijn) .

Wij zijn dus best positief over het hele plan, maar jammer dat er weer meer kantoren en bedrijfsterrein moet komen, terwijl in Nederland grote leegstand bestaat en zeker Haaglanden al meer dan zat heeft. Het CPB heeft dat onlangs nog onderzocht. Ook komt er meer aandacht voor natuur aan de andere kant bij Bleiswijk.

Men is nog hard aan het planning en uitzoeken, dus een definitief plan ligt er voorlopig nog niet, maar de eerste inzet is enigzins bemoedigend.

Ook hebben wij even kort aandacht besteed aan de verkeerssituatie op bepaalde punten in Oosterheem en de gevaarlijke situatie bij de Hoogvliet waar er een zwart fietspad ligt - wat blijkbaar nog wel eens over het hoofd gezien wordt -. De wethouder gaat in elk geval op korte termijn ( en niet pas in 2010 ) de situatie oplossen.

U bent hier