Recept van de maand
28 april 2025
Recept van de maand
Borrel plaattaart met pesto, mozzarella, tomaat en gegrilde aubergine
3 – 4 personen
Benodigdheden:
1 stuk quiche- en taartdeeg, 4 eetlepels verse groene pesto, 2 eetlepels olijfolie, 1 aubergine, 5 tomaten, 1 eetlepel gedroogde oregano, 1 ei, peper en zout
Bereidingswijze in 8 stappen
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Snijd de aubergine in dunne plakken en besprenkel deze met olijfolie en wat zout. Verhit een grillpan op hoog vuur en gril de aubergine ongeveer 4 à 5 minuten aan beide zijden.
- Rol het kant-en-klare deeg uit op een ovenplaat. Laat het op het bakpapier liggen waar het deeg in zit gewikkeld.
- Gebruik een medium groot rond bakje om een rondje in het midden te maken. Druk het bakje niet helemaal door tot aan de bodem, licht aandrukken is al genoeg.
- Bestrijk de buitenranden met de pesto. Leg hier vervolgens plakjes tomaat, aubergine en mozzarella op.
- Snijd de binnenkant die je hebt afgebakend met het bakje in als een pizza (in 8 puntjes) en vouw elk puntje over de tomaat, mozzarella en aubergine naar de buitenrand. Vouw de buitenrand ook om.
- Klopt een eitje los en bestrijk het deeg met het eimengsel. Besprenkel dit tot slot met de gedroogde oregano.
- Laat de plaattaart 40-45 minuten goudbruin bakken in de oven.
Eet smakelijk.