Avocado met tomatensalsa
31 maart 2025
Avocado met tomatensalsa
Ingrediënten
2 stuks avocado, 2 stuks tomaten, 3 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels azijn,
1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 5 gram peterselie, 1 theelepel sesamzaad en 1 eetlepel gefrituurde uitjes.
Bereidingswijze
In slechts vier stappen zet je dit gerecht op tafel.
- Snijd de tomaat in kleine blokjes en doe deze in een steelpannetje en voeg de fijngesneden sjalotten en knoflook toe.
- Breng het geheel aan de kook, nadat je de olie en azijn hebt toegevoegd, en kook het geheel op laag vuur 3 minuten door. Laat afkoelen, hak de peterselie fijn en voeg deze toe bij de salsa.
- Ontpit de avocado en verwijder de schil. Snijd de avocado in dunne plakken en leg in een waaier neer.
- Verdeel de tomatensalsa over de avocado en garneer met sesamzaad en gefrituurde uitjes.