h

Avocado met tomatensalsa

31 maart 2025

Avocado met tomatensalsa

Ingrediënten

2 stuks avocado, 2 stuks tomaten, 3 eetlepels zonnebloemolie, 2 eetlepels azijn,

1 sjalotje, 1 teentje knoflook, 5 gram peterselie, 1 theelepel sesamzaad en 1 eetlepel gefrituurde uitjes.

Bereidingswijze

In slechts vier stappen zet je dit gerecht op tafel.

  1. Snijd de tomaat in kleine blokjes en doe deze in een steelpannetje en voeg de fijngesneden sjalotten en knoflook toe.
  2. Breng het geheel aan de kook, nadat je de olie en azijn hebt toegevoegd, en kook het geheel op laag vuur 3 minuten door. Laat afkoelen, hak de peterselie fijn en voeg deze toe bij de salsa.
  3. Ontpit de avocado en verwijder de schil. Snijd de avocado in dunne plakken en leg in een waaier neer.
  4. Verdeel de tomatensalsa over de avocado en garneer met sesamzaad en gefrituurde uitjes.

U bent hier

De SP gebruikt cookies om het bezoek aan onze sites te meten. Deze gebruiken geen persoonsgegevens. Alleen als je toestemming geeft gebruiken we daarnaast cookies en scripts om advertenties af te stemmen op jouw interesses. Dan verwerken we wel persoonlijke gegevens over je bezoek. Meer informatie vind je op onze privacy pagina.