h

Stamppot met zongedroogde tomaatjes (4 personen)

31 januari 2025

Stamppot met zongedroogde tomaatjes (4 personen)

Benodigdheden:

1 kilo kruimige aardappels, 400 gram bloemkoolroosjes, 75 gram rucola, 0,1 liter melk, 50 gram Parmezaanse kaas, 25 gram pijnboompitten (eventueel), 2 theelepels Italiaanse kruiden, snufje zout en peper.

Bereiding:

Schil de aardappels en snijd deze in twee of vier stukken em snijd de bloemkool in roosjes. Kook de aardappelen en bloemkool samen in ongeveer 20 minuten gaar. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de rucola ook wat fijner. Stamp de bloemkool en aardappelen tot puree met de melk. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Roer de rucola, geraspte Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden en zongedroogde tomaatjes door de stamppot. Voeg aan deze stamppot eventueel dan nog wat pijnboompitjes toe. Het smaakt lekker als je het opdient met een stukje gegrilde kip of een vegetarische burger.

U bent hier