h

PrinsjesdagProtest; klaar met bezuinigings- en afbraakpolitiek, voor belasten recordwinsten

13 september 2023

PrinsjesdagProtest; klaar met bezuinigings- en afbraakpolitiek, voor belasten recordwinsten

Foto: Riha

De SP in Zoetermeer gaat met bewoners uit Zoetermeer op 17 september, de zondag voor Prinsjesdag, naar het Prinsjesdagprostest in Den Haag. De partij heeft de afgelopen maanden met duizenden mensen gesproken over de gestegen prijzen voor de zorg, de huren, de energie en het openbaar vervoer. Het doel van het protest is om de kosten omlaag te krijgen en geplande bezuinigingen op de zorg van tafel te krijgen. De SP zet vanuit het hele land gratis bussen in. Zoetermeer gaat met de tram; verzamelen om 12.30 uur bij Centrum West. Als u mee wil doen, stuur een mail naar zoetermeer@sp.nl

Foto: Marga Berendse

Afdelingsvoorzitter SP Zoetermeer Marga Berendse:” De kosten zijn explosief gestegen. Tegelijkertijd maken grote bedrijven recordwinsten en kondigt politiek Den Haag alweer bezuinigingen aan. Er moet gebroken worden met de afbraak- en bezuinigingspolitiek. We moeten het land nu samen gaan opbouwen. Daarom vinden wij het logisch dat grote bedrijven mee gaan betalen en hun record winsten in gaan zetten voor lagere kosten voor iedereen”.

 

Het protest staat in het teken van Prinsjesdag en de eerder aangekondigde bezuinigingen op onder andere de zorg. Fractievoorzitter SP Zoetermeer Jan Velner: “Het water staat mensen aan de lippen. Daarom moeten de kosten dit jaar nog flink omlaag. Daar kunnen wij op Prinsjesdag voor zorgen. Maar ook de verkiezingen in november zijn belangrijk. Mensen kunnen dan kiezen voor een partij die echt opkomt voor lagere kosten en een stijging van inkomens. Na jaren van afbraak is het nu tijd voor een betrouwbare overheid en om ons land weer op te bouwen”.

 

De SP zet voor alle geïnteresseerden vanuit het hele land gratis bussen in. Aanmelden kan via www.prinsjesdagprotest.nl/bussen

 

 

U bent hier