h

Onze lokale kandidaten Provinciale Staten Verkiezingen.

8 maart 2023

Onze lokale kandidaten Provinciale Staten Verkiezingen.

Foto: Annemiek Kamphuis

Op woensdag 15 maart kan uw stem het verschil maken. Uw stem telt namelijk driedubbel. Met uw stem op de SP zorgt u niet alleen dat uw provincie socialer wordt, ook kunnen we slechte plannen van het kabinet Rutte in de Eerste Kamer tegenhouden en zorgen voor een eerlijk Nederland. Belangrijke onderwerpen dichtbij zoals wonen, energie, OVĀ 

SP Zoetermeer vaardigt 3 kandidaten af voor de verkiezingen van de Provinciale Staten. Maak kennis met Monique, Roland en Marga.

Foto: nadia

Monique van Damme

Monique is raadslid van SP Zoetermeer en een strijder in hart en nieren. De verhalen van de straat, brengt ze in de raad. Monique vindt het vreselijk dat alle energiebedrijven verpatst zijn aan het buitenland. De gevolgen daarvan zijn nu duidelijk zichtbaar. Ze ziet dan ook graag dat de energievoorziening weer in provinciale handen komen. Zo krijgen we weer grip op de energieprijzen. Monique heeft een eigen bedrijf als rijschoolhouder.

Roland Broekhuizen

Roland is lid van SP jongeren, een socialistische beweging voor jongeren tussen de 16 en 28 jaar die willen toewerken naar een samenleving waar de mensen centraal zijn. Mensen samenbrengen om een gezamenlijke vuist te maken. Acties tegen huisjesmelkers is hard nodig. Momenteel is de focus op de MBO studenten. Ze willen deze jongeren een stem geven. Roland is student en volgt een universitaire opleiding.

Foto: SP landelijk

Marga Berendse

Marga is voorzitter van de Zoetermeerse SP afdeling en al 30 jaar actief voor de SP in Zoetermeer. Marga vindt het zeer belangrijk dat iedereen een betaalbare woning heeft. Wonen is een recht. Ze strijdt al 3 jaar mee met de bewoners van de 23 tweekamerwoningen in Meerzicht tegen de voorgenomen sloop. In haar dagelijkse leven werkzaam voor de landelijke SP.

U bent hier